Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Θλίψη για ένα site που αφέθηκε να "σβήσει"...


Ένα κορυφαίο ειδησεογραφικό site, στις σελίδες του οποίου έγραψαν μερικοί από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής διανόησης, φαίνεται πως υφίσταται πλέον μόνο ως αρχείο. Αναφέρομαι στο Aixmi.gr , το οποίο, με βάση την διαχρονική του παρουσία στο Διαδίκτυο, θα κατέτασσα από άποψη επιπέδου αμέσως μετά την "Καθημερινή" και το "Βήμα".

Τους λόγους για τους οποίους εγκαταλείφθηκε η "Αιχμή" (τα σημάδια υπήρχαν ήδη από καιρό) δεν είμαι σε θέση να τους γνωρίζω. Μπορώ μόνο να πω ότι δεν της άξιζε τέτοια τύχη. Και θέλω να ελπίζω ότι, παρά τις περί του αντιθέτου ενδείξεις, η απουσία νέων σελίδων της είναι προσωρινή.

Εμείς θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε αρχειακό υλικό από το Aixmi.gr , αφού μέσα εκεί έχουν επενδυθεί αμέτρητες ώρες σκληρής δουλειάς για την παραγωγή αρθρογραφίας που συχνά απαίτησε επιστημονική ή ιστορική έρευνα μηνών.

Αυτό που θεωρούμε αδιανόητο, όμως, είναι να χαθεί το αρχείο του site! Γιατί, μαζί με αυτό θα έχει χαθεί και ένα αναντικατάστατο κομμάτι του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού...

ΚΠ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου