Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Όταν οι αντιεμβολιαστές αποκαλούν τους άλλους "μαλάκες"...


Σε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης διάβασα πρόσφατα μία χαριτωμένη ιστορία που κοινοποίησε σημαίνων εκπρόσωπος του αντιεμβολιαστικού κινήματος (όχι από τους απαίδευτους και αφελείς "ψεκασμένους" αλλά από τους άλλους, τους διανοούμενους...).

Σύμφωνα με το σενάριο, ο εκπρόσωπος είχε πάει το βραδάκι για καφέ σε γνωστό του στέκι. Άμα τη εμφανίσει της σερβιτόρας, της κάνει την ερώτηση αν "μέσα είναι για τους μπολιασμένους (sic)". Εκείνη του απαντά ότι την ώρα εκείνη υπήρχε γενική πρόσβαση στο εσωτερικό της καφετέριας, καθώς ήταν ανοιχτή η οροφή. Ο περιορισμός σε "μπολιασμένους" ίσχυε μόνο το πρωί που η οροφή ήταν κλειστή λόγω ζέστης και λειτουργούσαν τα κλιματιστικά.

Ο εκπρόσωπος τότε τη ρώτησε, γελώντας, αν οι πελάτες δείχνουν "πασαπόρτι" για να πιουν έναν απλό καφέ. Για να εισπράξει την χαμηλόφωνη και εξίσου γελαστή απάντηση (η οποία προφανώς τον ικανοποίησε πολύ) από την "κοπελιά που είναι - δεν είναι 22 ετών":

Ναι οι μαλάκες ! "

Παραβαίνοντας τη σιωπηρή συμφωνία με τον εαυτό μου να μην αποδίδω σημασία σε πράγματα που απειλούν την ομαλή λειτουργία του πεπτικού μου συστήματος (ώστε να αποφεύγω τη χρήση αντιεμετικών σκευασμάτων), δεν αντιστέκομαι στον πειρασμό ενός σύντομου σχολίου:

Εύγε στην κοπελιά των 22 που αποκαλεί "μαλάκες" τους πελάτες της επιχείρησης από την οποία τρώει ψωμί, επειδή - άκουσον, άκουσον - συμμορφώνονται με τους όρους που (καλώς ή κακώς) τους έχουν επιβληθεί ως προϋπόθεση για τη χρήση των υπηρεσιών της!

Βέβαια, το ότι δημοσιοποιείται το προϊόν της ανωριμότητάς της, προβαλλόμενο - προφανώς εγκωμιαστικά - ως δείγμα "εξυπνάδας", δεν είναι δική της ευθύνη αλλά ευθύνη εκείνων που, με ακατανόητη εμμονή που γεννά ερωτηματικά ως προς την αγνή ανιδιοτέλεια των κινήτρων τους, έχουν αναγάγει σε σταυροφορία τη διάδοση των αντι-εμβολιαστικών τους πεποιθήσεων.

Όταν, όμως, η εμμονική τους μανία φτάνει ως την εργαλειοποίηση συμπεριφορών που εντάσσονται στο χαμηλότερο σκαλί της κλίμακας της ανθρώπινης ευτέλειας, τότε μάλλον πρέπει να επανεξετάσουν την αποτελεσματικότητα των μέσων τα οποία μετέρχονται για να πείσουν εμάς τους "μαλάκες" ότι η Γη δεν είναι στρογγυλή. Τουλάχιστον, ας γίνεται η συζήτηση σε κάποιο (λέμε τώρα) επίπεδο, που κάποτε θεωρούσαμε ότι διέθεταν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου