Σάββατο 11 Μαΐου 2024

Όταν η χυδαιότητα βαφτίζεται «πολιτικό μήνυμα»


Η Ισραηλινή τραγουδίστρια Έντεν Γκολάν συμμετείχε το βράδυ της Πέμπτης 9/5/24 στον Β' ημιτελικό του διαγωνισμού της Eurovision και προκρίθηκε στον τελικό του Σαββάτου. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι διαγωνιζόμενοι που προκρίθηκαν παραβρέθηκαν στο κέντρο Τύπου όπου μίλησαν στους δημοσιογράφους.

Την ώρα που μιλούσε η Ισραηλινή τραγουδίστρια, η Μαρίνα Σάττι, εκπρόσωπος της Ελλάδας, άρχισε να χασμουριέται επιδεικτικά - εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αποδοκιμασία της για την συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό - και, τελικά, σωριάστηκε με υποκριτική χάρη πάνω στο τραπέζι (δήθεν από υπερβολική κούραση) ενώ ταυτόχρονα χαμογελούσε ειρωνικά!


Για να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους, το μόνο που έκανε η απρεπής, ελαφρόμυαλη, υπερφίαλη Σάττι ήταν να αναδείξει τον ολοκληρωτικό εκσουργελισμό* της κρατικής ΕΡΤ (που την έστειλε εκεί) και της Γιουροβίζιον (που δεν την έδιωξε με συνοπτικές διαδικασίες).

Βέβαια, τα καμώματά της συνάδουν με ένα γενικότερο αρρωστημένο αίσθημα αντισημιτισμού σ' αυτή τη χώρα. Και ήταν μάλλον αυτό το αίσθημα που θέλησε να κολακέψει με την απόλυτα απαράδεκτη συμπεριφορά της...

* Εκσουργελισμός: Σύνθετη λέξη παραγόμενη από τις λέξεις "εκ"+"σούργελο" (χαρακτηρισμός προσώπου ή πράγματος εξόχως γελοίου, που προκαλεί τον χλευασμό των άλλων). Κατά το "εκτσογλανισμός", που έλεγε κι ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου